Henna Brows

Volle natuurlijke wenkbrauwen

Henna brows zijn dé manier om jouw wenkbrauwen een natuurlijke, langdurige boost te geven. Met behulp van henna verf worden de wenkbrauwen prachtig gekleurd en gevormd.  In vergelijking tot reguliere wenkbrauwverf kan henna wel tot 14 dagen zichtbaar blijven op de huid. Deze behandeling is perfect om een volle en gedefinieerde look te creëren zonder dagelijkse make-up. 

Duur behandeling: 45 minuten 
Zichtbaarheid huid: circa. 3-14 dagen 
Zichtbaarheid haartjes: circa 3 – 6 weken 
Tarief: €42,00 – Touch up binnen 5 weken €37,00 

Milook Beauty Bar Assen

De behandeling henna brows

De Henna Brow Treatment is een complete wenkbrauwbehandeling die de volgende stappen omvat:

 • Reinigen: We starten met een grondige reiniging van de wenkbrauwen. 

 • Browmapping: We bepalen nauwkeurig de ideale vorm en lengte van je wenkbrauwen voor een gepersonaliseerde look.

 • Aanbrengen van de hennaverf: De hennaverf wordt zorgvuldig aangebracht op zowel de wenkbrauwhaartjes als de huid eronder. 

 • Styling: Dit omvat harsen, epileren en knippen om de perfecte wenkbrauwvorm te creëren.

Nazorg henna brows

De nazorg na een Henna Brow behandeling is essentieel om de kleur en het resultaat zo lang mogelijk te behouden. Hier zijn enkele belangrijke tips:

 • Gebruik tot 48 uur na de behandeling géén water, olie, make-up of crèmes in de buurt van je wenkbrauwen.
 • Ga 48 uur niet in de zon of onder de zonnebank.
 • Probeer niet te wrijven over je wenkbrauwen.
 • Vermijd crèmes, scrub, tonic op alcohol- en olie gebaseerde producten op en rondom de wenkbrauwen.
 • Zo min mogelijk contact met zwembad (chloorwater), sauna of zoutwater.

Before & After

Resultaten

Veelgestelde vragen henna brows

Henna brows geven een langdurig resultaat. Het grote voordeel van deze manier van wenkbrauwen verven, is dat niet alleen de wenkbrauwhaartjes worden geverfd, maar ook de huid eronder. De verf blijft tussen de 3 tot 6 weken mooi zitten op de haartjes. De schaduw op de huid blijft tussen 3 tot 14 dagen zitten. Echter, kan het wel per persoon enigszins verschillen hoe snel de henna brows vervagen. Factoren als een vette huid, snelheid van huidvernieuwing, veel of weinig wenkbrauwhaartjes, huidtype en nazorg hebben ook invloed op hoe snel ze vervagen. Henna blijft wel langer zitten dan ‘normale’ wenkbrauwverf. 

Wanneer is het niet raadzaam om henna brows aan te brengen? Hoewel henna brows doorgaans een uitstekende manier zijn om wenkbrauwen te verbeteren, zijn er situaties waarin het beter is om ze te vermijden:

 1. Een zeer vette huid (de kleur vervaagt snel).
 2. Zeer dunne wenkbrauwen met weinig haartjes.
 3. Allergie voor haar- en wenkbrauwverf.
 4. Geïrriteerde huid of wondjes bij de wenkbrauwen.
 5. Aanwezigheid van eczeem of andere huidaandoeningen.
 6. Als je van plan bent veel te zonnen na de behandeling.
 7. Tijdens de zwangerschap.
 8. Bij diabetes (de kleur kan minder goed pakken).

Een misvatting over henna brows is dat ze volledig natuurlijk zijn en geen allergische reacties kunnen veroorzaken. In hennaverf voor wenkbrauwen zit naast natuurlijke henna ook een kleine hoeveelheid PPD (P-fenyleendiamine), een stof die in reguliere haar- en wenkbrauwverf voorkomt en allergische reacties kan veroorzaken. Als iemand allergisch is voor haarverf, is henna brows geen goed idee. Een patchtest met hennaverf kan twijfels wegnemen. Het garandeert echter niet dat er in de toekomst geen allergische reacties zullen optreden, omdat allergieën in de loop der tijd kunnen ontwikkelen.

Is het veilig om te zonnen of onder de zonnebank te gaan met henna wenkbrauwen? Ja, dat is mogelijk, maar het wordt afgeraden in de eerste 48 uur na de behandeling, omdat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Bovendien kan blootstelling aan de zon of zonnebank ervoor zorgen dat de kleur van je wenkbrauwen sneller vervaagt.

Ja, zwemmen is toegestaan, maar met enige voorzichtigheid. Het chloor- en zoutwater kunnen de kleur lichter maken. Het is echter belangrijk om niet binnen 24 uur na het aanbrengen van de henna te zwemmen, aangezien je je wenkbrauwen gedurende deze periode absoluut droog moet houden.

De uiteindelijke kleur van henna wenkbrauwverf varieert afhankelijk van je natuurlijke haarkleur en de inwerktijd van de verf. Over het algemeen levert het een tint op die dichtbij je natuurlijke haarkleur ligt, maar het kan enigszins variëren. 

 Ja, je kunt make-up op je henna wenkbrauwen aanbrengen als dat nodig is. Henna wenkbrauwverf vormt een natuurlijke basis, maar je kunt nog steeds wenkbrauwpotloden, poeders of gels gebruiken om je wenkbrauwen verder te definiëren of stylen.

Het wordt aanbevolen om je wenkbrauwen vóór de behandeling te reinigen en geen oliën of crèmes op de wenkbrauwen aan te brengen. Dit zorgt voor een betere hechting van de hennaverf. Voor het mooiste resultaat adviseren wij om 3 dagen voor de behandeling te starten met het scrubben van de wenkbrauwen en ze goed vet te houden. 

De frequentie van het bijwerken van henna wenkbrauwen varieert per persoon, maar meestal wordt aanbevolen om het elke 4 tot 6 weken te herhalen om de kleur en vorm te behouden. Er dient minimaal 4 weken te zitten tussen twee behandelingen.